Dyanne

D(04) BLOUSE

Een blouse is een snelle vorm van vrouwelijkheid en elegantie. Een blouse draag je bewust: je doet er niet de afwas mee, maar gaat ermee op pad. Door de vorm, de elegantie, de stof en het feit dat hij meestal gestreken moet worden, staat een blouse voor ‘net iets meer moeite doen’. Maak tijd vrij om goed voor jezelf te zorgen en om jezelf niet uit het oog te verliezen. De DYANNE blouse is te koop in de webshop van de leukste Modewinkel!

Snelle vorm van elegantie

Dyanne blouseStel dat ik overmorgen een afspraak heb bij een televisieprogramma, dan beeld ik mij vandaag alvast in wat er kan gaan gebeuren. Ik ga er even rustig voor zitten. Wat is mijn doel, hoe straal ik dat uit en welke indruk wil ik daar achterlaten? Wat zullen de gedachten zijn van de presentatoren? Hebben zij voorkennis of staan ze er blanco in? Het kan heel nuttig zijn om je van tevoren in te beelden wat je gaat zien, horen, proeven, voelen of ruiken. Dit maakt dat je op het moment zelf meer in je kracht staat. Dan volgen de juiste woorden vanzelf. Mij overkomt eigenlijk nooit zomaar iets. Ik probeer altijd goed voorbereid te zijn op welke situatie dan ook. Misschien omdat ik overal mogelijkheden zie. Het zit erin gebakken. Of het nu gaat om een belangrijke werkafspraak, een interview of een moment op het schoolplein van mijn kind. Ik weet waar ik straks ben en hoe ik mezelf daar wil neerzetten. Ik vind het zo zonde dat mensen zich dit soort momenten laten overkomen. Denk na voordat je met een slobberbroek en een ongekamd helikopterplatform op je achterhoofd naar de supermarkt gaat, niet rekening houdend met de kans dat je in die supermarkt de manager van je toekomstige job kunt tegenkomen. Of misschien wel de liefde van je leven. Realiseer je bij elke plek waar je naartoe gaat: wie kan ik tegenkomen en wat wil ik uitstralen? Maak er, net als tandenpoetsen, een gewoonte van om jezelf altijd net een beetje meer te verzorgen, afhankelijk van je plek van bestemming. ‘Moeten mensen nu zelfs gaan nadenken over hoe ze in bed stappen?’ zie Albert Verlinde ooit. Nee, zo bedoel ik het niet. Wat ik er alleen duidelijk mee wil maken is: verslons niet. Kijk, als je je er niet prettig bij voelt, moet je het niet doen. Maar nét een beetje meer zorg is een kleine moeite. Dat doe je uit respect. Voor een ander én jezelf.” Uit N°1 van Dyanne Beekman, p. 091 – 092.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.

Om te garanderen dat we alleen reacties van mensen binnenkrijgen, vragen wij u hieronder de letters en cijfers die u in de beveiligingsafbeelding ziet over te typen.